Oz the Great and Powerful palette Glinda

Palette van Urban Decay

Een tijdje geleden kocht ik dit palette van Urban Decay, gemaakt bij de film ‘Oz the Great and Powerful’. Ik heb de film gezien, en het is echt een aanrader! Maar Urban Decay heeft hier dus twee paletten bij gemaakt, voor allebei de heksen een. Dit is het palette van Glinda, en je hebt ook een palette van Theodora. Ben je benieuwd wat ik van dit palette vind? Lees dan verder!

Dit is het palette van de buitenkant. Het is gemaakt van metaal, met in reliëf de naam en het merk erop gedrukt. De verpakking voelt heel stevig en solide aan, niet goedkoop. Laten we maar gaan kijken naar de binnenkant, want daar gaat het natuurlijk om.

Zoals je ziet zitten er 8 kleuren in het palette, in plaats van 6 zoals je zou denken. Twee oogschaduws bevatten namelijk twee kleuren, Aura en Oz.

Tornado: Een donkerpaarse kleur met een koele blauwachtige shimmer erin.
Aura: Boven: Lichte highlightkleur met een koele, paarsblauwe glans.
Onder: Lichtoranje/gele highlighter met een onopvallende warme glans.
Magic: Felroze met kleine zilveren glittertjes.
Illiusion: Oranje met een lichte warme glans.
Oz: Boven: Goud met wat grovere gouden glitters en veel glans.
Onder: Zilver met grovere zilveren glitters en veel glans.
South: Koele bruine kleur met zilveren shimmer.

Er zit ook nog een lippotlood en een oogpotlood bij het palette:

De namen van de kleuren: Tornado, Aura, Magic, Illusion, Oz en South.

Het oogpotlood is het 24/7 Glide-on Eyepencil in de kleur Rockstar (Een donkere paars/bordeaux rode kleur). Dit is een ontzettend romig oogpotlood, je hoeft je oog echt maar héél zachtjes aan te raken of er komt al super veel kleur vanaf. En als het er dan eenmaal op zit, dan blijft het ook echt zitten. Ik ben heel tevreden over dit oogpotlood, hier wil ik er meer van proberen!

Ook zit er een lippotlood bij, de Super-saturated High Gloss Lip Color in Glinda. Dit is een neutrale, bruinige perzikkleur met een koele glans. Dit lippotlood (of eigenlijk lippenstift in potlood-vorm) bevat veel pigment, en geeft echt een mooie glans aan je lippen. Het is ook een heel makkelijke neutrale kleur, past eigenlijk overal bij!

Eigenlijk alle kleuren zijn bevatten veel pigment, en zijn heel romig van textuur. Ze brokkelen niet (al lijkt dat wel bij de zilveren kleur, maar in het gebruik heb je hier geen last van) en zijn heel goed op te bouwen in intensiteit. Ook is dit palette een ‘Build your own palette’ palette waardoor je de kleuren er gewoon uit kunt halen, en er andere kleuren van Urban Decay voor in de plaats kan stoppen.

Ik ben heel enthousiast over dit palette! Het is eigenlijk precies wat ik ervan verwacht had: goede kwaliteit en mooie kleuren. Een nadeel is alleen wel de prijs.. Het palette kost €43,-. Je krijgt hier wel 8 oogschaduws, een oogpotlood en een lippotlood voor.

Let wel op: dit palette is Limited Edition! Het is dus maar tijdelijk verkrijgbaar. Je kunt het kopen bij Sephora, maar aangezien Sephora uit Nederland gaat/al is raad ik onder andere Beautybay.com aan, hier heb ik het besteld.

Binnenkort verschijnt er een artikel met daarin een how-to van een look die ik gemaakt heb met dit palette!
Heb jij dit palette ook en kun je er hele leuke oogschaduwlooks mee maken?Ik vind het super leuk om dat te zien! En heb je nog een vraag of opmerking, laat deze dan in een reactie achter, dan probeer ik ‘m te beantwoorden!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *